Dismember - Hate Campaign - kassettband

169 kr

Köp nu

Dismember – Hate Campaign

Hur skulle Hate Campaign möjligen kunna överträffa det fenomenala ”comeback”-albumet Death Metal? Faktum är att det inte når upp till intensiteten och kreativiteten som skapades på Death Metal. Faktiskt låter Hate Campaign som en blandning av alla deras tidigare album. Ingenting nytt, men ingenting annat än brutalt heller! Du måste medge att det klassiska Dismember buzzsaw-gitarrljudet är så smittsamt och tungt som helvete!

Kombinera detta med Matti Karkis magvridande sång och Dismembers varierade låtskrivande, så har du ännu en klassisk death metal-skiva! Dismember har alltid blandat hastighet med sloth-lik doom, och allt däremellan, för att ge deras album dynamik. Samma sak gäller för Hate Campaign. Ta till exempel ”Enslaved to Bitterness”, som blandar aggressivitet med melodiska gitarrer, långsammare passager och ett överflöd av melodiska leads. Om det inte vore för Matti och det övergripande Dismember-ljudet skulle du svära på att det är In Flames! Och direkt efter den kommer ”Mutual Animosity”, en mycket enkel, medelpacerad, plågande låt som påminner om death metalens tidiga dagar.

Och efter det har vi ”Patrol 17”, som låter som Iron Maiden gått death! Avslutningen av albumet är titelspåret, som skulle vara min favorit på albumet. Produktionen låter lite smutsigare och tyngre på den här låten. Öppnar med dissonant bas och går sedan över i en långsam death-dirge för resten av låten. ”Hate Campaign” tillfredsställer mina öron, som har längtat efter långsam death-doom! Även Freds trummor låter lite varmare på den här låten.

Låtlista:

 1. Suicidal Revelations
 2. Questionable Ethics
 3. Beyond Good & Evil
 4. Retaliate
 5. Enslaved To Bitterness
 6. Mutual Animosity
 7. Patrol 17
 8. Thanatology
 9. Bleeding Over
 10. In Deaths Cold Embrace
 11. Hate Campaign