Ok, så var hittar man då alla nya mindre utgåvor av ny spännande musik, och en del äldre godbitar i nyutgåva? Det finns ganska många olika mindre bolag som specialiserar sig på kassettband, och även en del privata aktörer som ger ut mindre upplagor kassetter. På denna sida hoppas vi fylla på med olika intressanta aktörer där du kan hitta dessa ”svåra” utgåvor på kassett. Om du har tips på andra aktörer som borde finnas med på denna sida så hör gärna av dig till oss.

Sub Pop Records

Sub Pop Records

Sub Pop är en indie label som grundades i Seattle 1988. I början gav de ut tidiga releaser av Grunge band som Nirvana, Soundgarden och Mudhoney. Under senare år har det blivit mycket utgivningar av mindre till relativt kända artister och framförallt har de en gedigen katalog av utgåvor på kassett.

Barely Breaking Even Records (bbe)

BBE kommer från nattklubbsscenen i London på 1990-talet. Efter att ha släppt över 500 skivor sedan dess skulle jag säga att de är veteraner inom vinylscenen. Musiken är mångsidig och de släpper allt från Hip Hop till deras mycket uppskattade J Jazz masterclass-serie där jag tycker att de briljerar i sitt hantverk. Varenda en av deras utgåvor i J Jazz masterclass-serien är ett mästerverk. Det är en serie sällsynta och privata utgåvor av japanska jazzalbum på 15 stycken album and counting.

Mississippi Records

Detta är ett intressant litet bolag som både har en fysisk skivbutik i Portland, Oregon och en label. De fokuserar på återutgåvor på vinyl av äldre Soul, R&B, rock, folk, Country med mera. De ger även ut en serie med fantastiska blandband. The Mississippi Records Tape Series med fler än 130 titlar utgivna. Läs gärna vår artikel om Mississippi Records kassetter.

Little axe records

Little Axe Records

Little Axe är en offspring från Mississippi records som ger ut kassettband med musik från hela världen (även vinylskivor). Många fina blandband på teman som Nigeriansk musik eller Koreansk pop med mera.

Data airlines

DATA AIRLINES

Det här är labeln för dig som gillar retro gaming, indie elektronik, chiptune och retro-future design. Data Airlines grundades 2006 i Frankrike och Sverige. De har artister som, Master Boot Record, Wojciech Golczewski, Dubmood, Polisen och GOTO80 med flera. De för väldigt kvalitativa produkter med lika mycket omsorg om den fysiska produkten som om musiken och du kan provlyssna på artisterna på bandcamp. Vår erfarenhet av att köpa kassetter och vinyl av dem har varit alltigenom positiv med bra service och leveranser.

Burger Records

Burger Records

Burger Records är ett Amerikanskt bolag med säte i Californien. Här är deras egen beskrivning, den är för bra för att inte dela: ”Burger Records is a rock n roll philanthropic quasi-religious borderline-cultish propaganda spreading group of suburban perma-teen mutants!!!” De har mängder med artister i sitt stall, men för att nämna några få: Ty Segall, Tiger High och Dallas Acid.

Ljudkassett!

Ljudkassett!

Här har vi en riktig pärla! Ett svenskt bolag som givit ut fantastiska artister som Skogen Brinner, Skraeckoedlan, Massgrav, Goat, Vampire, Vanhelgd, Moon Coven och Terminal för att nämna några. Här gäller det att hålla sig uppdaterad, de flesta utgåvor är extremt begränsade. De finns även på facebook.

Drag City

Drag City

Drag City har givit ut en uppsjö av artister, bland andra: Nurse with Wound, Bitchin Bajas, Ty Segall, Bonnie ”Prince” Billy och Purling Hiss.

Börft records

Börft Records

Börft är ett måste för alla som gillar industriell och alternativ elektronisk musik. Börft är ett svenskt bolag som startades som kassettbolag 1987 för att ge ut experimentell elektronisk musik i bred bemärkelse. De har haft ett stort fokus på svenska artister. Många klassiska kassetter inom genren har givits ut på detta bolag, och ändå fler säljs av dem eller vad sägs om samlingarna: Det kristna kamratskapet, Döda talar inte och Batongen. Artister som Frak, BDN, Alvars orkester, Jocke Svensson, Jan Svensson, Synthetic Pirate, Enema & Gejonte och Smersh.

Generations Unlimited

Generations Unlimited

Det här är ett intressant bolag som grundades 1987 av några legendarer inom experimentell elektronisk musik, Gen Ken, David Prescott, och Conrad Schnitzler. De har givit ut musik med grundarna själva och Arcane Device, Charles Cohen, Morphogenesis, Iancu Dumitrescu bland andra. Efter nystarten 2014 har de släppt bland andra, Wolfgang Seidel & Gen Ken, Charles Cohen, Thomas Dimuzio med flera. Vi har mycket positiva erfarenheter av att beställa kassetter från Generations Unlimited med professionell och personlig service.

Bridge nine records

Bridge Nine Records

Bridge Nine grundades av Chris Wrenn 1995 i USA. De fokuserar på punk och hardcore. I sitt stall har de bland andra H2O, Defeater, Ceremony, Agnostic Front, Expire och Have Heart.