Dismember - Indecent & Obscene - kassettband

169 kr

Köp nu

Dismember – Indecent & Obscene

Dismembers andra album markerar en betydande förändring i bandets tillvägagångssätt. Medan deras älskade debut ”Like an Everflowing Stream” hade en mer mystisk och övernaturlig känsla, är detta album en enkel och obarmhärtig massaker. Gitarrljudet är ännu mer grymt än tidigare, de magstarka riffen är utmärkta i sin okontrollerade ilska, och den övergripande känslan av överväldigande raseri är något som inte många band på den tiden kan matcha.

Det går inte att förneka att några av de mest fantastiska riffen inom death metal finns på detta album. Även om det är relativt kort med bara en halvtimme, så har det fortfarande en stor påverkan med dess verkliga anfall av tunga, groovy riff, ett efter ett. Det finns också enastående trumfärdigheter och otroligt ledgitarrspel, särskilt på ”Dreaming Red”, som definitivt är den starkaste låten på albumet för mig, och kanske till och med en av de bästa låtarna i death metal-historia.

Men det finns andra höjdpunkter att hitta på albumet: ”Skinfather”, ”Reborn In Blasphemy” och ”9th Circle” är också toppkvalitativa spår med fenomenala riff. Albumet flyter också otroligt väl, håller upp groovet och tyngden hela tiden och släpper inte av ångan förrän på sista spåret ”Dreaming In Red”, en av de största avslutningarna på något death metal-album, en låt som är en av de allra bästa.

Så som man kan förvänta sig är detta ett riktigt gammaldags death metal-album. Det finns inget tekniskt med det, låtskrivandet och låtstrukturen är enkel, det fokuserar på sin mycket tunga ljudbild och enkel men groovy riffing, sången är hård men inte överdriven. Så om du gillar ett riktigt gammaldags death metal-album för att bara ha en bra headbangningstund, behöver du inte leta mycket längre än Indecent And Obscene.

Låtlista:

  1. Fleshless
  2. Skinfather
  3. Sorrowfilled
  4. Case Obscene
  5. Souldevourer
  6. Reborn In Blasphemy
  7. Eviscerated (bitch)
  8. 9th Circle
  9. Dreaming In Red
Dismember – Dreaming In Red (Video Oficial) [HD]