Foo Fighters - But here we are (White/Ltd) kassettband

279 kr

Köp nu

Foo Fighters – But here we are (White/Ltd)

But here we are är ett känslosamt album av rockpionjärerna Foo Fighters och det är en hyllning till den bortgångne Taylor Hawkins, samtidigt som det är ett av de mest varierade albumen av veteranerna. Hawkins var en sådan kraftfull trummis och hans arv är inte förminskat på But here we are, eftersom bandet hedrar sin bror.

Det är ett massivt album som alltid, med mycket suggestivt textförfattande av sångaren Dave Grohl. Grohl lyckas också dra in lyssnaren, och dessa ord engagerar sig i ögonblicket, i här och nu. But here we are är en samling låtar som förmodligen har tagit mycket energi från ett band som är vana vid att skapa storslagna album, men man kan föreställa sig att det har varit annorlunda att utforma detta, eftersom känslorna når höjdpunkterna.

Det finns tio låtar på denna utgåva. ”Under You” låter upplyftande men det finns en underliggande sorg som väntar på att bryta fram. Gitarrljudet är, som alltid, tekniskt och Grohl sjunger om någon som han saknar djupt.

”The Glass” är en rörande rocklåt och den levererar både textmässigt och musikaliskt. Återigen riktar den sig till någon som har lämnat denna värld och bandet låter sina känslor sippra fram samtidigt som gitarrerna ger kraft.

”Beyond Me” är en ballad, en välavvägd låt som visar bandets skrivarkunskaper övertygande. Grohl sjunger med iver och energi, men låten kommer att framkalla tårar. Den ger en kontrast när gitarrerna blir kraftfulla. Foo Fighters har skapat en kassett som framkallar känslor och den är högljudd vid vissa tillfällen, som vi förväntar oss, men de långsammare låtarna träffar verkligen hårt.

Låtlista:

  1. Rescued
  2. Under You
  3. Hearing Voices
  4. But Here We Are
  5. The Glass
  6. Nothing At All
  7. Show Me How
  8. Beyond Me
  9. The Teacher
  10. Rest