1989 släppte Naughty By Nature sitt bejublade debutalbum som sålde Platina. Den självbetitlade debuten innehöll singeln O.P.P. som sålde dubbel platina. Så förväntan var stor inför det uppföljande albumet. Tyvärr så led albumet mycket av förseningar. Det skulle kommit ut 1992 men istället landade det i butiker 23 Februari 1993.

Naughty By Nature

19 Naughty III levde dock inte upp till allas förväntningar och en del gick så långt att de började kalla Naughty By Nature för ett one-hit-wonder. Och det är möjligt att man kan dra den slutsatsen om man ser till hur enormt stora de var i början av 90-talet med hög MTV exponering. Men då ser man inte riktigt till kvalitén på det nya albumet. Även om det inte riktigt levde upp till debutalbumet så var det en stark platta. Första singeln som levererades tidigt 1993, Hip-Hop Hooray, med tillhörande musikvideo dirigerad av Spike Lee, blev en succé.

Det var heller inte särskilt tunt med gästartister i videon och på skivan eller vad sägs om Tupac Shakur, Run-DMC, Heavy D och Queen Latifah? Nu är det i alla fall dags för trettioårsjubileum och förutom reissues på vinyl och cd så släpps den återigen på kassettband av Tommy Boy den 24/2.