Ni har väl inte missat att senaste släppet från de legendariska surf-funk-rockarna Red Hot Chili Peppers finns att köpa som kassettband? Return of the dream canteen är det andra albumet gruppen släppte 2022 och det finns alltså att köpa på kassett hos Bengans. Detta album innehåller 17 spår från samma session som det tidigare albumet från våren 2022, Unlimited Love. Albumet är 75 minuter långt och producerat av legendariska Rick Rubin. Det är även andra albumet sedan John Frusciante återanslutit till bandet.

Red Hot Chili Peppers
Credit: Clara Balzary

Som Anthony Kiedis sa i ett uttalande ”We have a lot of shit to turn people onto”. Och det måste man ju ändå hålla med om, att släppa två dubbelalbum back to back drar ju genast tankarna till Guns N Roses dubbelsläpp av Use Your Illusion 1 och 2 1991. Men till skillnad från Axl o Slash och company så är Red Hot Chili Peppers släpp otroligt mycket mer spretigt (inte nödvändigtvis på något negativt sätt).

Från punk-poppiga Tippa My Tounge via riff drivna Reach Out eller poppiga My Cigarette och vidare genom diverse genrer där de leker med alt-rock, indie, post-punk och jazzinfluenser. Men framförallt finns funken kvar i grunden även om den är betydligt nedtonad från deras tidiga album i början av karriären.

Red Hot Chili Peppers – Return of the Dream Canteen på kassett

Jag har varit ett stort fan av bandet sedan slutet på 80-talet och även om jag älskar deras tidiga funkiga album så uppskattar jag hur de har utvecklats musikaliskt.

Kassetten finns givetvis även att köpa från bandets webshop här.

Låtlista:

 1. Tippa My Tongue
 2. Peace And Love
 3. Reach Out
 4. Eddie
 5. Fake As Fuck
 6. Bella
 7. Roulette
 8. My Cigarette
 9. Afterlife
 10. Shoot Me A Smile
 11. Handful
 12. The Drummer
 13. Bag Of Grins
 14. La La La La La La La La
 15. Copperbelly
 16. Carry Me Home
 17. In The Snow